2013. augusztus 6., kedd

2013. augusztus 6-7 filmforgatás, Sóskút.

Ezen a két napon filmforgatáson vettek részt csapatunk ráérő tagjai.
Igen kemény volt ez a két nap. A kb. 40 fok tette kellemetlenné, teljesen felszerelve, beöltözve kint a napsütésben reggel 8 órától általában 19,30-ig, 1 óra ebédidővel.
Kisebb szünetek adódtak, azonnal az enyhet adó árnyékot kerestük, levetve amit levethető, legalább addig száradjon az atilla és az ing.
A 6 részes film a "Kossuthkifli" címet viseli, jövőre kerül a nézők elé, az M1 képernyőjén. Alapja Fehér Béla azonos című könyve. A rendező Rudolf Péter. A forgatás alatt találkoztunk nevesebb színészekkel pl. Hauman Péterrel, Reviczky Gáborral és természetesen Rudolf Péterrel. A történet a szabadságharcunk korában játszódik.
Csapatunk ágyúját négy ló vontatta és mivel gyalog löveg, ballagtak utána tüzéreink.
Nekem - mint parancsnoknak - egy pici kedvezmény járt, így a második nap könnyebb volt számomra. Egész idő alatt a lábamat lógattam  a bakról, csak a kátyúk miatt igen kapaszkodnom kellett, hogy az a szerelékes láda ne lökjön le magáról.
A forgatás végén, igen megdicsérte Rudolf Péter a statiszta sereget. Azt mondta - nem szó szerint - hogy ilyen fegyelmezett emberekkel még nem dolgozott, szinte csodálja a hagyományőrzők egész napi munkáját, hozzáállását.
Mit ne mondjak igen jól esett ez a dicséret mindannyiunknak, de elismerő szavait meg is érdemeltük.
A képeket csak az aprócska szünetekben tudtunk készíteni.

Indulási jelre várva.

Nagykátai tüzérek Rudolf Péterrel és a katonai tábor.

Ágyúink s a kellék hintó.

Pihenőben a katonák s a színészek.

Örömsortűz! Vége a forgatásnak!