2016. október 29., szombat

Repülő Múzeum látogatás, Szolnok

A csapatunk kisebbik felével szolnoki Repülő Múzeumot látogattuk meg. Kisebbik felén az ifjú tüzéreinket kell érteni, kik a Basa tanár úr sajnálatos és váratlan halála után vezető nélkül maradtak és így lettek a csapatunk tagjai.

Smid Tibor jóvoltából autóztunk el Szolnokra. A megérkezésünk után rögtön kiderült, hogy érdemes volt eljönni. A pazarul berendezett tágas kiállítócsarnok, ismert és általunk ismeretlen repülők sora. Nemrégen kiásott repülőroncsok, motorok tarkítják a látnivalókat.

Az emelet egy részén a repüléshez, a pilótákhoz köthető tárgyakat egyenruhákat látunk.( Kissé furcsa volt, hogy a vitrinben lévő pilóta köpenyre I. világháborús tüzérgombokat varrtak. Ki tudja miért! )

A szépen kialakított és berendezett udvar is tele sugárhajtású harci repülőkkel. Persze már muzeális darabokkal a MIG-15-tel kezdve. De látunk itt rakétákat, lokátorokat és a régi MÁV raktárépületben légelhárító lövegeket is. Ugyanis az egész múzeumot az egykori Indóház területén, az ódon épületeket is remekül felhasználva alakították ki.