2017. szeptember 16., szombat

25 éves a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség (Budapest)

Huszonöt év, egy negyed évszázad. Nem kevés, de csak számunkra. Nekünk itt közép Európában, az eszmék ide-oda áramlásában, már a huszonöt is soknak tűnik.

Talán az ezredforduló környékén Pápára voltunk hivatalosak - a már legendává vált huszártáborba - mint szép hazánk első tüzércsapata. Igazi megtiszteltetés és kitüntetés volt, hogy meghívtak bennünket. Itt találkoztunk Stuttgarti vendégekkel, akik egyébként a városi lövészklub tagjai voltak. Megérdeklődtük, vajon hány éves a stuttgarti lövészklub? Most ünnepeltük a 300. évet! - válaszolták.

Hall in Tirol nevű városkában vettünk egyszer részt az Úrnapi körmeneten.
A helyi sóbánya zenekarával mentünk a találkozó színhelyére. Érdekelt bennünket mióta zenekar a zenekar. Mutattak egy képet a Sóbányász Zenekar székházának falán, ami Ferenc József látogatásakor készült 1874-ben.

Nos, a Magyar Huszár és Hagyományőrző Szövetség kitett magáért remekül megszervezett évfordulót tartott, kicsit karöltve a Nemzeti Vágta rendezvényeivel.
Precízen megszervezett tábor, finom étkek, jó idő, mi kell még, hogy jól érezze magát a katonai hagyományőrző? Találkozás a régi bajtársakkal, traccsolás, nagy beszélgetések,

- Emlékszel még, amikor ..........? 

Jó volt régieket látni! Volt aki már elköltözött a földi létből, hiszen ha az egyik ajtón bejövünk a másikon idővel ki kell menni.

Az ünnepi közgyűlésen mindenki - aki részt vett ezen a napon - megkapta a 25. év emlékérmét. 

Résztvevők a csapatunktól: Káplár Béla hő. százados, Czető Bálint tüzér, Tinka Ádám tüzér, Tóth Tamás tüzér, Smid Benedek tüzér, Bárdy Gergő tüzér, Kármán Bálint tüzér.

Csapatunk tagjai kitüntetéseket is vehettek át:
Káplár Béla százados, a MHKHSZ Jubileumi Tiszti Keresztjét kapta.
Magó János káplár, a MHKHSZ Arany Érdemkeresztjét kapta.
Barad Attila főtüzér, a MHKHSZ Ezüst Érdemkeresztjét kapta.
Tóth Péter tüzér a MHKHSZ  Bronz Érdemkeresztjét kapta.

Elismerő oklevelek és a képek az érdemkeresztről az "Elismeréseink" rovatban!